Om een kind te mogen zijn..

‚ÄčKinderyoga

Bij kinderyoga staat plezier en ontspanning tijdens de les voorop!
In een yogales voor kinderen worden traditionele yogahoudingen (Asana's), of variaties daarop, gecombineerd met spel en ontspanning. Zo ontstaat een gevarieerde les die aantrekkelijk is voor kinderen. De verschillende onderdelen van de les doen een beroep op de fantasie van het kind en bevorderen het concentratievermogen; zij komen tegemoet aan de bewegingsdrang van kinderen, maar ook aan hun behoefte aan ontspanning en rust.
In tegenstelling tot veel sporten is yoga niet prestatiegericht; iedereen kan meedoen en doet de oefeningen naar zijn eigen fysieke mogelijkheden. De yoga houdingen vergroten de soepelheid van het lichaam, ze bevorderen kracht en uithoudingsvermogen, stabiliteit en evenwicht. Ze helpen te ontspannen, maar zorgen er ook voor dat kinderen zich beter kunnen concentreren en minder snel afgeleid worden.
Door yoga leren kinderen hun lichaam beter kennen, verscherpen hun intuïtieve vermogen, zullen ze ervaren hoe ver ze kunnen gaan in oefeningen zonder zichzelf te forceren en komen ze dichter bij zichzelf én anderen te staan. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Geen winnaar of verliezer! Kinderen voelen zich vrij om te laten gaan , zonder angt van oordeel of kritiek. Deze vrijheid zorgt ervoor dat kinderen zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen waar ze tot op volwassen leeftijd voordeel van kunnen ondervinden.

De lessen worden gegeven in kleine groepen van max. 10 kinderen.