Verdieping in lichaam en geest met yoga en filosofie...


​Deze cursus is toegankelijk voor mensen met én zonder ervaring. De lessen duren 2,5 a 3 uur en er zijn 34 lessen gepland voor één schooljaar. Tijdens de lessen zullen alle basis Asana’s uitvoering worden behandeld en beoefend. De meditatie zal meer aandacht krijgen, zal dieper gaan en langer gaan duren dan bij de cursus “Ontspannen met Yoga”.
Ook starten we in deze cursus met de filosofie van Yoga (volgens de leer van Patanjali).
Na deze cursus van één jaar heb je een brede basis opgebouwd waarmee je ook kan doorstromen naar de vier jaar durende docentenopleiding.

De klassieke filosofie bestaat al duizenden jaren, en werd in het begin via een leraar aan de leerlingen mondeling doorgegeven. Ruim 2000  jaar geleden is zij door yogi Patanjali op schrift gesteld in een vorm van de Yoga Sutras. Deze benadering voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling is nog steeds actueel. Yoga en meditatie vormen hierin een geheel. Juist in deze turbulente maatschappij, waar wij geneigd zijn om hoge eisen aan onszelf en aan anderen te stellen, biedt dit pad van Yoga en Meditatie een waardevolle en praktische weg tot zelfontplooiing en innerlijke vrijheid. Hiermee is Yoga en Meditatie niet alleen een manier om het eigen bewustzijn te verruimen, maar tevens een manier om ten volle in het leven te staan en in het Hier en Nu te zijn. Het is niet alleen een weg naar binnen, het is tevens een weg naar buiten, de wereld in.

Tijdens de cursus worden de Acht Stappen van Patanjali behandeld:
  • Yama’s: Het opgeven van –niet wenselijke – gewoonten.
  • Niyama’s: Het aanleren van wenselijke patronen
  • Asana’s: Lichaamshoudingen
  • Pranayma: Oefeningen voor de ademhaling en mentale beheersing van “Prana”
  • Pratyahara: Voorbereiding van Meditatie
  • Dharana: Concentratie
  • Dhyana: Meditatie
  • Samadhi: Contemplatie, wordt ook hogere meditatie genoemd
Tevens zal er uitvoerig op het Chakra systeem worden ingegaan en zal er met gerichte oefeningen gewerkt worden om deze te stimuleren en beter te ervaren.

Info: sari@yoga-academie.be
Tel. 0473 128 683