Basiscursus

Deze cursus is toegankelijk voor mensen met én zonder ervaring in yoga. De lessen duren 2 à 2,5 uur en er zijn 34 lessen gepland voor één schooljaar. Tijdens de lessen zullen de basis Asana’s uitvoering worden behandeld en beoefend. De meditatie zal meer aandacht krijgen en  wordt opgebouwd met behulp de klassieke technieken, tevens behandelen we de basiskennis van de klassieke filosofie volgens de leer van Patanjali.
De klassieke filosofie bestaat al duizenden jaren, en werd in het begin via leraar aan leerlingen mondeling doorgegeven. Ruim 2000  jaar geleden is zij door yogi Patanjali op schrift gesteld in een vorm van de Yoga Sutra’s. Deze benadering voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling is nog steeds actueel. Yoga en meditatie vormen hierin een geheel. Juist in deze tijd in de turbulente maatschappij, waar wij geneigd zijn om hoge eisen aan onszelf en aan anderen te stellen, biedt dit pad van Yoga en Meditatie een waardevolle en praktische weg tot zelfontplooiing en innerlijke vrijheid. Hiermee is Yoga en Meditatie niet alleen een manier om het eigen bewustzijn te verruimen, maar tevens een manier om bewust in het leven te staan en in het Hier en Nu te zijn. Het is niet alleen een weg naar binnen, het is tevens een weg naar buiten, de wereld in!

Tijdens de cursus worden de Acht Stappen van Patanjali behandeld:
  • Yama’s: Het opgeven van –niet wenselijke – gewoonten.
  • Niyama’s: Het aanleren van wenselijke patronen
  • Asana’s: Lichaamshoudingen
  • Pranayma: Oefeningen voor de ademhaling en mentale beheersing van “Prana”
  • Pratyahara: Voorbereiding van Meditatie
  • Dharana: Concentratie
  • Dhyana: Meditatie
  • Samadhi: Contemplatie, wordt ook hogere meditatie genoemd Tevens zal er uitvoerig op het Chakra systeem worden ingegaan en zal er met gerichte oefeningen gewerkt worden om deze te stimuleren en beter te ervaren.
Na deze cursus van één jaar heb je een brede basis opgebouwd waarmee je kan ev. doorstromen naar de vier jaar durende docentenopleiding


Alle info verkrijgbaar bij Sari : +32 473 128 683
Of mail : sari@yoga-academie.be