Critical Alignment

CRITICAL ALIGNMENT YOGA

Nieuwe  lessenreeks vanaf september op woensdag
20.00 - 21.30 uur


Datums en prijzen volgen asap, of kom ze ontdekken op onze opendeurdag op zondag 4 september.

Voor de lessen CAY raden wij aan om een stripje als start en later een rugbank aan te schaffen.

Critical Alignment Yoga ( CAY ) is ontwikkeld door Gert Van Leeuwen. Deze vorm van yoga verbindt algemene yogaleer, meditatie en psychologie.
Alignment betekent uitlijning, verbinding, het in lijn brengen van de lichaamsdelen. CAY richt zich op de diepste laag in het lichaam : het skelet. Soepel bewegen vraagt om een beweeglijke wervelkolom.
Met behulp van attributen zoals de strip, de rol of bok kan je lichaam tijdens de oefening optimaal blijven ontspannen. je kunt zo de houding een poos volhouden en kunnen blokkades in verbinden zich oplossen. Kracht en soeplesse ontstaan, diep van binnenuit. 
Spanning belemmert, ontspanning geeft ruimte, ontspanning is kracht.
Vanuit de CAY is er een stappenplan :
     1. Ontspanning : lokaal verharde bewegingsspieren worden ontspannen -- de houdingsspieren kunnen dan beter hun werk doen.
     2. Concentratie : dan kunnen de skeletdelen bewegen en de houdingsspieren worden geactiveerd
     3. Inspanning : de functies van de houdingsspieren worden door regelmatig oefenen geoptimaliseerd
We zoeken met behulp van de hulpmiddelen de spanning op.
Ze helpen isoleren, om spanning los te laten op weg naar doorgifte van beweging.
Je Core is een essentieel onderdeel in de beoefening van CAY.
Core is een samenstelling van houdingsspieren die zich bevinden aan de onderkant van het borstbeen en de bekkenbodem en die interactie bewerkstelligen.
Door je core te activeren onstaat steun voor de steun en stabiliteit voor de ruggegraat.

Een goede alignment houdt in dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. CAY richt niet op het stilliggende lichaam, maar doorbreekt negatieve voorkeurshoudingen, gedachtepatronen en vastzittende lichaamsstructuren vanuit beweging. Dit draagt bij aan het oplossen en voorkomen van allerlei lichamelijke en psychische klachten zoals hoofd-rugpijn en stress. CAY kan je ook helpen om een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding te ontwikkelen. Deze methode is een verrijking voor andere yogastijlen en aanverwante disciplines en kan daarin goed geïntegreerd worden. Yoga is een zelfonderzoek lichamelijk en geestelijk en dient niet klakkeloos gevolgd te worden. Het is een open traditie die door studie, creativiteit en positiviteit steeds verder zal kunnen ontwikkelen.

Na het behalen van 4 levels lesgeven onder leiding van Gert van Leeuwen onderwijst Sari deze vorm van yoga met veel enthousiasme.

Alle informatie bij Sari : +32 473 128 683
Of via mail haar hier met uw vragen of inschrijving.