Kind en tiener yoga

Kindyoga

In een yogales voor kinderen worden traditionele yogahoudingen (Asana's), of variaties daarop, gecombineerd met spel en ontspanning. Zo ontstaat een gevarieerde les die aantrekkelijk is voor kinderen. De verschillende onderdelen van de les doen een beroep op de fantasie van het kind en bevorderen het concentratievermogen; zij komen tegemoet aan de bewegingsdrang van kinderen, maar ook aan hun behoefte aan ontspanning en rust.
In tegenstelling tot veel sporten is yoga niet prestatiegericht; iedereen kan meedoen en doet de oefeningen naar zijn eigen fysieke mogelijkheden. De yoga houdingen vergroten de soepelheid van het lichaam, ze bevorderen kracht en uithoudingsvermogen, stabiliteit en evenwicht. Ze helpen te ontspannen, maar zorgen er ook voor dat kinderen zich beter kunnen concentreren en minder snel afgeleid worden.
Door yoga leren kinderen hun lichaam beter kennen, verscherpen hun intuïtieve vermogen, zullen ze ervaren hoe ver ze kunnen gaan in oefeningen zonder zichzelf te forceren en komen ze dichter bij zichzelf én anderen te staan. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Geen winnaar of verliezer! Kinderen voelen zich vrij om te laten gaan , zonder angt van oordeel of kritiek. Deze vrijheid zorgt ervoor dat kinderen zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen waar ze tot op volwassen leeftijd voordeel van kunnen ondervinden.

De lessen worden gegeven in kleine groepen van max. 10 kinderen.
Vragen ? Stuur een mailtje naar Sari -->  sari@yoga-academie.be ... of bel os sms haar : 0473 128 683

Tieneryoga

In tegenstelling tot de meeste sporten is yoga niet prestatiegericht, iedereen kan hieraan meedoen en de oefeningen doen naar zijn of haar eigen fysieke mogelijkheden.
De yogahoudingen vergroten de soepelheid van het lichaan en bevorderen kracht, stabiliteit, uithoudingsvermogen en evenwichtsgevoel. Yoga helpt je beter te leren ontspannen, maar zorgt er ook voor dat je je beter kan concentreren en minder snel afgeleid wordt.
Tijdens de yogales worden de traditionele yogahoudingen ( Asana's ) gecombineerd met ademhalingsoefeningen en ontspanning.
Algemene opbuw van de lessen :
* Warming up
* Klassieke Asana's
* Ontspanning

De lessen worden gegeven in kleine groepen van ongeveer 10 tieners, momenteel niet, maar aarzel niet om te informeren bij interesse.
Vragen ? Stuur een mailtje naar Sari -->  sari@yoga-academie.be   of bel of sms haar : 0473 128 683