Samenwerking Klaas Stuive & SYN

Onze academie is zeer bevoorrecht met de goede samenwerking met het Tibetaans Instituut. Zo organiseren wij elk jaar in samenwerking een themaweekend in Huy. Verspreid over vier jaar worden er tijdens deze weekenden in modules (elk met hun eigen thema) de basiskennis van Boeddhisme onderricht. Waarna deze reeks zich blijft herhalen.

Tijdens deze weekenden zal er naast de yoga- en meditatielessen vooral onderricht gegeven worden door de Lama's van het Tibetaans Instituut. Iedereen die al eens kennis met de Lama's heeft gemaakt weet dat zij zeer bijzondere mensen zijn met een uitzonderlijke (en vooral werkelijk doorleefde) kennis over de boeddhistische filosofie.
Deze vier modules vormen en vast onderdeel van onze yoga opleiding. Ieder weekend telt mee voor 20 uur dat mee kunnen tellen voor het behalen van het diploma yogadocent.
 Deze modules zijn open voor inschrijving van alle leden van Yoga-academie Tula, hun vrienden en familie. Een dergelijk weekend is niet alleen een cadeau aan jezelf maar je zult merken dat het ook in belangrijke mate bijdraagt aan de groepsvorming en onderlinge relaties binnen de school.

 

Klaas Stuive (1952) was 37 jaar politieofficier bij de Politie Regio Utrecht. Daarna werd hij manager partner en senior-adviseur bij In-pact BV en In-pact Professionalisering, die beide werkzaam zijn op het gebied van politie en veiligheid. Hij is vanaf de oprichting voorzitter en Yogadocent van de Stichting Raja Yoga Nederland. Deze Stichting (voorheen Vereniging) werd in mei 1992 opgericht door een groepje politiemensen die enthousiast waren over de effecten van Yoga voor het welzijn van de mens. In juni 2000 behaalde hij cum laude een Masterdegree op het gebied van Verandermanagement (MCM). Hij is medeoprichter van de Vereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN), opgericht mei 2003. Opgeleid en geïnitieerd door diverse Yoga- en Boeddhistische Meesters in de oeroude (Himalaya) traditie van de klassieke Yoga, geeft hij al ruim 30 jaar Basisopleiding, Docentenopleiding en Meesteropleiding in de klassieke Yoga. Landelijk verzorgt hij regelmatig lezingen over de Verborgen Yogawetenschap. Onder zijn leiding worden regelmatig retreats gehouden en treedt hij op als begeleider van studiereizen naar Noord-India. Van zijn hand zijn diverse publicaties en studieboeken over klassieke Yoga verschenen. In 2006 ontving hij de eretitel van Yoga Visvacharya van de International Yoga Federation (IYF) voor zijn verdienste op het gebied van Yoga.


Onze school mag zich een partner noemen van deze De Stichting Raja Yoga Nederland, die staat onder de spirituele leiding van Grootmeester ( Yogabrahmacrya ) Klaas Stuive. Ook hebben we een samenwerking met Raja Yoga Almere ( Nederland ), onder leiding van Lion Elverding. Lion is tevens voorzitter van de beroepsvereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland ( SYN ). Welke streeft naar kwaliteit van Yogadocenten en Yoga-opleidingen.